Δεν τον δυσκόλεψαν καθόλου τα πρώτα του γράμματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, παρότι ήταν μόλις πεντέμισι χρονών που το άρχισε. Αυτό του έδωσε ελπίδες να συνεχίσει στο Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως και θράσος να αξιώσει πτυχίο από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αμέσως μετά θέλησε να καλλιεργήσει την υποκριτική του στο θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού Ωδείου.
Από το 1980 αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την τέχνη (αφού άρχισε να διαδίδεται ότι συγγράφει και σκηνοθετεί θεατρικά έργα).
Η πρώτη του δίτομη συλλογή με θεατρικά έργα για εφήβους και γενικό τίτλο «νεανικη σκηνη» εκδόθηκε το 1994 (τριες εκδόσεις). Το 1997 εκδόθηκε η δεύτερη δίτομη συλλογή με γενικό τίτλο «παιδικη σκηνη».
Πιστεύοντας ότι τα παιδιά μαθαίνουν ό,τι θέλουμε, αρκεί να μπορούμε να τους το μεταδώσουμε, έγραψε τρία επιστημονικά παραμύθια (Ανωσούλης, Πετρούλης, Αυτούλης) με γενικό τίτλο «ΤΑ αν του ΑΝ», για την κατανόηση των πρώτων εννοιών φύση- και περιβάλλοντος από παιδιά ηλικίας 4 έως 9 ετών.
Το 1990 εκδόθηκαν τρία πρωτότυπα βιβλία μαθηματικών με ερωτήσεις κρίσεως και γελοιογραφίες.
Τα έτη 1988 μέχρι και 1991 ήταν παραγωγός και παρουσιαστής σατιρικών μουσικών εκπομπών του ραδιοφώνου καθώς και τηλεοπτικών εκπομπών σχετικών με θέματα παιδείας.
Το 2007 εξέδωσε πεντάτομο έργο με γενικό τίτλο «νεων θεατρον» που περιείχε ενενήντα πέντε θεατρικά έργα σε 2080 σελίδες.
Το έργο επανεκδόθηκε το 2009 με 104 έργα σε 2160 σελίδες και 584 θεατρικές δραστηριότητες της Νίκης Ζαρμποζάνη.
Συνολικά έχει γράψει πάνω από 130 θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 170 παραστάσεις όλων των ηλικιών σε Δήμους και Σχολεία.